Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectsub' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfb' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 55

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectshr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 58

Warning: Illegal string offset 'sfsi_recttwtr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 61

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectpinit' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfbshare' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 67

Anem a reformar la cuina! Abans de res, el taulell

Potser no t’hi has parat a pensar gaire, però el taulell de cuina és un element fonamental en la reforma d’una cuina nova, ja que a més de ser la taula de treball, també és un element decoratiu que forma part del conjunt de tot el disseny.
Avui t’ajudarem a triar quin és el millor taulell de cuina segons el teu pressupost i necessitats, fent un repàs de totes les característiques a tenir en compte per escollir la millor opció!

 

Aspectes que has de tenir en compte 

La profunditat, el gruix i el fons del taulell són 3 característiques vitals que has de valorar per decidir com serà el teu taulell de cuina. El preu es computa segons els metres lineals o en metres quadrats. Evidentment, com més petita sigui la mida, més barat sortirà el taulell de cuina.

  • El gruix més comú es el de 1, 2 i 3 cm, l’elecció depèn de l’efecte decoratiu que vulguis donar a la cuina.
  • La mesura estàndard de fons és de 63,5 cm fins a 80 cm. Aquest augment fa possible tenir més baixos els mobles que es col·loquen a sobre, com veurem a continuació:

 

reformasintegrales10.com

1. Per al fons més comú de 60-63,5 cm, l’alçada recomanada dels mobles és de 54 cm, això permet tenir una visibilitat suficient dels fogons i el taulell. No obstant, la seva posició fa que sigui difícil veure i treure tot el contingut del taulell.

2. Si augmentem l’amplada a 65 cm, és possible baixar els mobles alts de paret a una alçada recomanada de 48 cm, així tens més llibertat de moviments i una millor visibilitat per treballar.

3. L’amplada de 80 cm dóna una millor visibilitat global. El contingut del moble de paret és completament visible i accessible, fins i tot en els prestatges superiors. En aquest cas, l’alçada recomanada dels mobles de cuina és 42 cm a partir de la superfície de treball.

 

 

  • L’alçada del taulell determinarà la posició de les preses elèctriques (endolls i interruptors), electrodomèstics, mobles de paret i alçada de la campana extractora. La mitjana estàndard està en els 90 cm des del terra, però perquè et facis una idea de les mesures òptimes recomanades, adjuntem els rangs típics en alçades:

o Si mesures 138-150 cm: alçada taulell 76-82 cm
o Si mesures 160-174 cm: alçada taulell 88-91 cm
o Si mesures 174-186 cm: alçada taulell 94-100 cm
o Si mesures 198-210 cm: alçada taulell 106-112 cm

 

  • La col•locació de la placa i l’aigüera a sobre el taulell no solen incrementar gaire el preu, però si van enrasats i a sota del taulell, sí que l’encarirà més.
  • Pel que fa als accessoris, com l’embellidor, el dosificador de sabó, el forat per a una galleda d’escombraries… etc., cadascun d’ells tindrà un cost d’uns 80€ com a mínim.

 

Tipus de taulells de cuina: quin triaràs?

És molt important tenir en compte l’ús que li donaràs a la cuina i, en conseqüència, al taulell. Cap taulell és perfecte en totes les seves qualitats, però has de decidir aquell model que s’adaptarà millor a tu i al teu dia a dia.

Podem fer una classificació de taulells segons el preu i els materials existents:
*Preu car: porcel.lànic i Corian.
*Preu moderat: granit, quars i marbre.
*Preu econòmic: acer inoxidable, laminades i fusta.

 

Taulell de cuina Neolith

domium.es – Taulell de cuina Neolith

Taulell porcel.lànic

Dins d’aquest grup inclouríem les de tipus Neolith o Techlam. És un material que no necessita manteniment, altament resistent a l’abrasió, a la calor i a les taques, molt difícil de ratllar, de gran durabilitat i de porositat quasi  zero.

Es tracta de taulells extremadament lleugers, ja que es fabriquen en gruixos de 3 a 12 mm. Es subministren en plaques de més de 3 metres, la qual cosa permet tenir superfícies contínues de gran longitud.

Un punt negatiu és la fragilitat en la seva instal·lació per la tensió estructural que suporten. 

 

Taulell de cuina Corian

cheezee.com – Taulell de cuina Corian

Taulells tipus Corian

Són els taulells més innovadors, que permeten crear superfícies contínues, pràcticament sense juntes, i que es poden modelar integrant, per exemple, la pica en la mateixa superfície del taulell.

Corian o Krion són exemples de marques comercials d’aquest producte.

És un material molt dur i resistent, suporta molt bé l’aigua, però ofereix baixa resistència a les altes temperatures i a ratllar-se.

 

 

Taulell de cuina granit

leroymerlin.es – Taulell de cuina Granit

Taulells de granit

És el taulell de tota la vida. Són de gran duresa, gairebé impossibles de ratllar, resisteixen àcids i cops i són molt soferts.

Podem posar-hi a sobre les olles i cassoles calentes sense cap problema.

Com a inconvenient, direm que és molt porós i, per tant, es taca fàcilment amb oli o líquids àcids (des de suc de llimona a productes per netejar el forn).

 

 

 

Taulell de cuina Silestone

domium.es – Taulell de cuina Silestone

 

Taulells de quars

Són els taulells coneguts com a Silestone o Compac.

És un material de gran duresa, difícil de ratllar, es neteja amb facilitat i és resistent a l’aigua i als cops, encara que el seu punt feble són les altes temperatures.

S’ha de tenir cura de no posar-hi les paelles, olles i cassoles calentes directament a sobre.

Dins d’aquest grup, i com a hereus del Silestone trobaríem els taulells ultra compactes Dekton.

 

 

 

Taulell de cuina de Marbre negra

encimerasonline.com – Taulell de cuina marbre

Taulell de marbre

Els taulells de marbre donen un toc elegant i distingit a qualsevol cuina.

És menys resistent que el granit a impactes forts, és porós i per tant es pot tacar, i els productes àcids i abrasius li poden fer perdre la seva brillantor.

És bastant resistent a les ratllades, però en canvi no ho és als cops forts.

 

 

 

Taulell de cuina Acer Inoxidable

cocinas.decoutil.com – Taulell de cuina Acer Inoxidable

Taulell d’acer Inoxidable

L’acer inoxidable és el material més resistent als cops i ratllades i és l’alternativa més favorable a la neteja i manteniment; per això el trobem a les cuines industrials i professionals.

Però en contra sempre apareixen les impremtes dels dits i poden resultar poc acollidores.

 

 

 

Taulell decuina Laminat

domium.es – Taulell de cuina laminat

Taulells laminats

Els taulells laminats o de fòrmica són aquells compostos per una base sòlida de fusta a sobre la qual s’ha enganxat una làmina de material plàstic.

És un material que pateix si està en contacte amb l’aigua, ja que podria inflar-se, de manera que no permet col·locar piques a sota ni aixetes directament a sobre.

També és molt porós i les taques penetren amb facilitat i es ratlla bastant fàcilment.

 

 

 

 

Taulell de cuina de fusta

domium.es – taulell de cuina de fusta

 

Taulells de fusta

La fusta destaca per la seva calidesa, suavitat i elegància.

Les recomano per a barres americanes o illes on els fogons i la pica d’aigua quedin lluny. Sinó, haurem de ser conscients que haurem de fer un manteniment constant a la fusta.

El tipus més utilitzat en la seva fabricació per la seva duresa són el faig, el roure i la noguera.

 

 

 

 

Fonts: reformasintegrales10.com, cambraestudio.com