laia vidal home staging

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectsub' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfb' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 55

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectshr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 58

Warning: Illegal string offset 'sfsi_recttwtr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 61

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectpinit' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfbshare' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 67

“La decisió de comprar un habitatge és racional, però l’elecció és emocional”

 

Home Staging significa millorar la imatge d’una propietat perquè es vengui o es llogui en el menor temps possible i en les millors condicions del mercat. Entrevistem a Laia Vidal, home stager i fundadora de Domium Property Premium Solutions, perquè ens parli al detall d’aquesta nova pràctica que està agafant tanta volada a casa nostra.

 

 

 

“El Home Staging no decora, crea espais amb una estètica atemporal”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D’on va sorgir la idea per crear Domium?

Vaig començar en el sector del Home Staging quan molts dels meus amics estaven comprant el seu primer habitatge i s’adreçaven a mi perquè volien consells de com crear un espai modern, funcional i càlid amb un pressupost assequible. Em demanaven ajuda per reorganitzar espais,  plantejar-los i decorar-los, era com un hobby.

 

Fins que va deixar de ser-ho?

Sí, un dia el meu marit em va dir: “I per què no t’hi dediques?” I m’ho vaig començar a plantejar. Al principi, vaig pensar que es tractava d’un negoci nou, i quan vaig fer una mica de recerca, vaig veure que no ho era. Era una professió que tenia el seu origen a Estats Units i a Austràlia i que estava en plena expansió per França i Anglaterra. Es deia Home Staging.

 

I t’hi vas llençar de caps?

Sempre m’han dit que tinc un do per visualitzar espais; tinc facilitat per treure’n el màxim potencial. Vaig decidir aprofitar aquesta habilitat i fer-ne la meva professió. Com que encara no estava gaire estès i aquest perfil només havia arribat a Barcelona, vaig voler convertir-me en la primera home stager de Girona.

 

Quina diferència hi ha entre ser decorador i home stager?

El decorador personalitza una casa amb el teu estil, plasma els teus gustos particulars. El Home Staging no fa això, sinó que buida i neutralitza els espais perquè siguin visualment molt nets i el màxim número de gent s’hi senti identificada. No es tracta de decorar l’immoble, ja que la decoració és quelcom molt personal, sinó de crear espais amb una estètica atemporal. Quan la gent entra en un pis on s’ha fet un Home Staging, tothom s’enamora.

 

Tothom?

El que plantegem gairebé tothom ho vol a casa seva. Són espais nets, poc carregats al contrari del que acostumem a tenir a casa, i que transmeten sensació de calma. Menys és més.

 

I es pot caure en la fredor?

No, perquè aquí es on entra el talent del home stager jugant amb la il·luminació, els mobles, les teles, els colors…etc.

 

 

“Quan entres i veus un pis buit se’t cau l’anima als peus, però quan entres en un pis on s’ha fet Home Staging, tothom s’enamora”

 

 

 

 

 

 

Per què creus que és necessari un servei com aquest?

Quan entres i veus un pis buit se’t cau l’anima als peus. La majoria de gent no és capaç de visualitzar-se en un immoble. Sempre hi ha petits detalls que et poden fer tirar enrere un lloguer o una venta, i generar el rebuig del client. Nosaltres ens ocupem que això no passi. Es tracta d’aplicar el “màrqueting immobiliari”: amb una mínima inversió ressaltar els punts forts i minimitzar els punts dèbils d’un immoble per atraure un ampli segment de públic.

 

Com veus el mercat actualment?

En un mercat tant competitiu la presentació dels immobles és essencial: una imatge val més que mil paraules! Per això la importància de realitzar, juntament amb el Home Staging, un bon reportatge fotogràfic. Aquí Les immobiliàries tenen una feina de fons per educar als propietaris, ja que de vegades el factor pressa fa que no s’inverteixi en la presentació del producte. Com més temps està un pis en comercialització, menys valor té. Amb el Home Staging garantim que es vendrà molt mes ràpid que la resta d’immobles.

 

Recordes algun projecte especialment difícil?

Un apartament a Blanes 2a residència de gent gran que van deixar d’anar-hi i el pis es va anar deteriorant ràpidament. El vam buidar sencer, vam reformar la cuina, treure la banyera, pintar i moblar. El canvi va ser espectacular, només amb el que va guanyar de llum. Amb una mínima inversió de reformes i Home Staging, es va llogar en només 3 dies des que el vam tornar a posar al mercat!

 

Blanes abans del Home Staging

 

Blanes després del Home Staging

 

Quin és el teu perfil de públic?

Tinc dues classes de clients: particulars d’entre 35 i 50 anys que busquen canviar de pis a casa o a la inversa, i immobiliàries que tenen pisos en cartera des de fa molt de temps o inversors que tenen pisos de lloguer desfasats. Aquí també oferim servei de Finder per aquelles persones que estan buscant un immoble fet a mida per ells i els ajudem a trobar-lo en poc temps.

 

A qui li recomanaries el servei?

El recomano a aquelles persones que posen un pis a lloguer i no reben trucades; això és que alguna cosa falla. Pot ser el preu o la necessitat d’una posada en escena ben feta.

 

I aquí és on actua el home stager?

Exacte. La decisió de comprar un habitatge és racional, però l’elecció és emocional. La majoria de compradors i llogaters es formen una opinió de l’immoble durant els 30 primers segons de la visita. Després de sentir un “ohhh” o “ahhh” de sorpresa, ja ho tens guanyat, i això és el que aconsegueix el Home Staging.