Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectsub' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfb' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 55

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectshr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 58

Warning: Illegal string offset 'sfsi_recttwtr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 61

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectpinit' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfbshare' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 67

Les millors idees per decorar la taula de Nadal

Decorar la casa per Nadal és, per a alguns, una activitat molt entretinguda; per altres, quelcom feixuc o realment estressant i per a algunes persones, és una cosa fins i tot innecessària… Probablement, aquest no és el cas pels que llegeixin aquest blog, i si l’és, espero fer-te canviar d’opinió! Avui parlarem de com decorar la taula de Nadal per convertir-te en l’amfitrió/a ideal per aquestes festes!

 

 

A part dels arbres de Nadal, sempre m’ha encantat l‘art de saber parar la taula. Qualsevol àpat millora si sabem combinar la vaixella, triar les estovalles adequades, posar centres de taula originals o aportar idees per alegrar la decoració nadalenca.

A continuació trobaràs diverses idees perquè triomfis entre els teus convidats i familiars en el dinar o sopar d’aquestes festes.

 

Un esclat de colors

Aquest és un dels principals aspectes del què has de tenir cura. Pel dinar de Nadal, opta per tons daurats, platejats o bronze amb els quals aconseguiràs donar un toc d’elegància. Combina’ls amb els tons de la temporada nadalenca: el blau acompanyat dels càlids vermells, així com les tonalitats violeta i mostassa. (pendent foto)

Un apunt! Per aquells que preferiu un look més atrevit, us animem a combinar el negre amb tocs de platejat, daurat o vermell.

 

La importància del joc de taula

Les estovalles són l’eix principal de la decoració de la taula. L’ideal seria utilitzar unes estovalles de tela i aquestes han de “despenjar” un terç des de la taula fins a terra. Els tons clars, i el blanc per excel·lència, faciliten que es realcin la resta d’elements. Sota les estovalles, s’aconsella posar un moletó per protegir la taula i esmorteir el possible soroll de la cristalleria.

Pel que fa als tovallons, han de combinar amb les estovalles. Poden mimetitzar-se amb aquestes o trencar amb altres dibuixos i colors. Sempre hauran d’anar col·locats ben doblats a la dreta del ganivet i la cullera.

 

 

La dansa de la coberteria

Abans de començar a col·locar la vaixella, posa un plat a sota perquè la teva taula llueixi elegant. Un encert és optar per una vaixella blanca i llisa. Col·loca el plat més gran al fons, guanyaràs en estètica i funcionalitat.

Per a la coberteria, col·loca les forquilles a l’esquerra del plat i els ganivets (amb el tall cap a dins) i la cullera sopera a la dreta del mateix. Els coberts de les postres els hauràs de col·locar a la capçalera del plat.

 

 

La cristalleria aporta la màgia

Aquest element és un altre dels més importants. Han d’estar lluentes i correctament col·locades a la part superior dreta del plat. D’esquerra a dreta, primer la copa d’aigua, la de vi blanc i la de vi negre. Les copes del brindis no les treguis fins al moment final.

Si tens algunes copes desaparellades, pots atrevir-te a fer amb elles algun centre divertit!

     

                                         

El toc final

Per acabar de decorar la taula, col·loca un centre de taula o un parell d’espelmes aromàtiques de diferents mides. Les espelmes les pots introduir en canelobres no molt alts per poder veure als comensals de la taula. Intenta que el color de tots dos sigui diferent per evitar una estètica monòtona.

 

 

Finalment, com a elements i accessoris decoratius per a qualsevol racó de la teva llar i centre de taula tenen molt d’èxit els fanalets, garlandes, pinyes o gerros amb elements nadalencs.

Si optes per elements decoratius més atrevits pots intentar fer un collage amb fotos familiars com a centre de taula, jo ho vaig fer l’any passat i va ser un èxit!

T’animo a seguir totes aquestes idees i combinar-les de forma adequada per triomfar en les tendències de decoració d’aquest Nadal a casa teva!

 

Imatges: Pinterest, Stock Fotos, Hermanas Bolena, decorablog.