Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectsub' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfb' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 55

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectshr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 58

Warning: Illegal string offset 'sfsi_recttwtr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 61

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectpinit' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfbshare' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 67

El gran secret dels decoradors: la proporció 60-30-10

Un dels factors més importants a l’hora de decorar qualsevol espai és triar correctament el color; però, a dia d’avui, escollir la tonalitat segueix sent un dels problemes més difícils i complicats per tal d’aconseguir l’equilibri i la proporció adequada.
Hi ha una norma que tot decorador d’interiors utilitza i que és de gran ajuda a l’hora de repartir els colors perquè tot surti perfecte. Si encara no la coneixes, segueix llegint i prova-la. Els teus espais quedaran de revista amb el truc del 60-30-10!

 

Infinity design

Els números 60-30-10 corresponen al tant per cent de color que s’ha d’utilitzar en relació a la quantitat.

Per seguir aquesta norma, has d’escollir tres colors per decorar i utilitzar el color predominant en un 60% de l’espai, el color secundari en un 30% de l’espai i la resta en un 10%.

Cafran Cocinas

 

Normalment, el color dominant (60%) és el que ha d’envair més de la meitat de l’espai. És aquell que té més presència i crea l’ambient dominant. Tendeix a ser colors neutres i clars.

És el color de les parets per excel.lència, però també el del terra o les cortines.

 

 

 

 

Anders Bergstedt Photography

 

El color secundari (30%) és el color que aporta interès i personalitat a l’espai.

El color escollit ha de complementar-se amb el color dominant i , per tant, solen ser colors de tonalitat mitja. Parlem del color dels mobles, catifes o tèxtils entapissats amb una gran presència.

 

 

 

http://www.mixandchic.com

 

 

 

I I finalment, el color potent només l’utilitzaràs en una proporció del 10% de l’espai que estàs decorant.

És el color que trenca amb el conjunt i normalment serà un color més pujat i/o divertit o un to de la mateixa tonalitat del predominant o secundari, però més pujat.

Per això l’utilitzarem pels petits detalls i accessoris de la llar, com espelmes, coixins, tèxtils, objectes de decoració, etc.

 

 

 

 

 

 

Seguint aquest esquema del 60-30-10, perquè una casa vulgui semblar ordenada i neta una de les combinacions estrella seria agafar el color blanc de predominant. Després, utilitzaria en un 30% una tonalitat marronosa (fusta) i, finalment, el 10% restant hi posaria un color més potent com el verd o el blau cel per les zones d’estar, vermells i blaus per habitacions i grocs per la cuina.

 

Plataforma arquitectura

 

 

 

L’avantatge d’aquesta combinació guanyadora és que pots canviar bastant el to de l’ambient general només substituint cada “x” temps els objectes de color potent (10%) i aconseguir renovar l’espai amb pocs diners.

Personalment, recomano no utilitzar més de quatre colors en tota la casa i diferenciar els espais amb les notes de color potent (10%) que més t’agradin.

Recorda que també has de ternir en compte els colors de les portes i finestres!

 

 

 

 

 

Ara ja sabràs com ressaltar i combinar els colors de casa teva i posar-ho en pràctica!