Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectsub' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfb' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 55

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectshr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 58

Warning: Illegal string offset 'sfsi_recttwtr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 61

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectpinit' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfbshare' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 67

Com ja sabem, els estils en decoració van variant al llarg dels anys i, periòdicament, en surten de nous o els més antics es tornen a posar de moda. A vegades, però, es produeixen fusions, i dos estils que en principi no tenien molt a veure s’uneixen per donar pas a un de nou. Aquest és el cas de l’estil Japandi, la nova revolució en la decoració de la llar!

 

Japandi cuina

Japandi saló

 

La paraula “Japandi” neix de la fusió de les paraules “japonès” i “escandinau” i ha estat capaç de fusionar el millor dels dos mons, d’orient i d’occident. El resultat són interiors nets, senzills i molt acollidors on l’harmonia zen ens transmet pau i la calidesa nòrdica ens fa sentir confortables i a casa.

 

 

 

 

SIMILITUDS  I DIFERÈNCIES ENTRE ELS DOS ESTILS

La simplicitat i minimalisme de l’estil japonès, que també té presència en l’estil escandinau, segueix sent la principal característica de l’estil Japandi.  Es deixen fora del seu estil els ornaments superflus,  les decoracions carregades i  qualsevol cosa innecessària per  prioritzar al màxim la lleugeresa i la simplicitat dels objectes.

A més, els dos estils comparteixen l’interès per la bellesa en l’artesania i  la decoració tradicional, fent servir matèries primes i elements naturals sempre que poden.

Per l’altre costat, l’estil japonès amb els seus espais elegants i formals es veu sacsejat per la naturalesa rústica i càlida de l’estil nòrdic, i són justament aquestes diferències les que fan tan especial aquesta fusió.

Japandi dormitori

COM INSTAURAR LA CORRENT JAPANDI A CASA TEVA

Paleta de colors

En l’estil Japandi es barregen els colors càlids i freds de les dues decoracions que el formen. El resultat és una combinació perfecta entre els colors brillants i freds del disseny escandinau en contraposició amb els tons naturals i càlids dels interiors de la cultura nipona.

Deixem de banda el color blanc de l’estil nòrdic per deixar pas a una paleta de colors més àmplia.

El resultat són interiors pintats amb tons de color pastís de la gamma més freda dels blaus, el grisos, verds i el rosa i se suavitzen amb el color beix, cafè i fusta de l’estil oriental.

Japandi dormitori indivual

Mobiliari

El disseny dels mobles de l’estil Japandi ha adoptat les premisses del minimalisme, pocs però funcionals i confortables i amb línies molt netes. Una característica d’aquests mobles és la seva alçada baixa, molt a l’estil zen, per tal de fomentar la connexió de l’home amb les seves arrels: la terra.

Japandi Estil Ikea

Materials

Com ja hem dit, l’estil Japandi busca la connexió de l’home amb el seu entorn natural, així que aposta per fustes clares característiques de l’estil nòrdic combinats amb materials com el bambú, el ratant, les fibres de paper, el lli, la pedra, el paper d’arròs o la ceràmica, provinents de l’estil japonès.

Japandi materials

Els accessoris

A l’igual que succeeix en el minimalisme, l’estil Japandi no utilitza masses accessoris per decorar els seus ambients. Es val d’alguna peça ceràmica artesanal, d’algun quadre a la paret que sigui realment protagonista o d’alguna làmpada de paper japonesa curosament escollida.  Aquests elements combinats amb tèxtils de cotó o lli com catifes, edredons i coixins de l’estil escandinau, llueixen especialment en la decoració de la sala d’estar  i de les habitacions de dormir.

Japandi elements decoratius

 

Les plantes d’interior

A diferència d’altres estils i tendències en els quals l’abundància de les plantes resulta molt atractiva, una casa Japandi té poques plantes però col·locades en punts estratègics de l’espai  perquè llueixin de manera especial. Això és degut a la forta influència zen, on prima la qualitat i no la quantitat.

Japandi saló

 

Esperem que us hagi agradat aquest article de DOMIUM i us animen a seguir tots els consells per incloure l’estil Japandi a casa vostra, la nova tendència en decoració que ha vingut per quedar-se i que posseeix tot el potencial per convertir-se en un moviment intemporal que trepitjarà fort en les pròximes dècades.