balcons

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectsub' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfb' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 55

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectshr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 58

Warning: Illegal string offset 'sfsi_recttwtr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 61

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectpinit' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfbshare' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 67

Balcons i terrasses surten de la seva letargia hivernal i saluden la primavera i l’estiu omplint-se de color i de detalls divertits per viure el bon temps. 

 

Si ets un dels afortunats que compten amb aquest petit paradís enmig de la selva de la ciutat, potser aquestes propostes et vinguin bé per decorar el teu balcó i posar-lo més bonic, ja sigui per gaudir-lo tu sol/a, amb la família o amb convidats.
T’expliquem els punts més importants a tenir en compte perquè la decoració del teu balcó sigui un èxit començant pel terra, les parets i el mobiliari. Som-hi?

 

Primer de tot, el terra

Una forma de treure-li partit i aconseguir un balcó més acollidor és canviar el terra. Actualment, hi ha solucions de posar i treure molt estètiques i ràpides d’instal·lar.

  • Les tarimes sintètiques es poden col·locar damunt del teu vell paviment, imiten la fusta a la perfecció i no hauràs de pensar mai més en escatar i envernissar. Aquest material és més car que les tarimes de fusta, però és una veritable meravella.

 

  • Les tarimes de fusta en els balcons donen molta calidesa; tan sols hem d’assegurar-nos que la fusta estigui correctament tractada per evitar possibles problemes d’humitats. No t’ho pensis, amb una mica de manteniment a l’any podràs gaudir d’un terra de fusta espectacular.

 

 

  • Una opció més barata i molt socorreguda és la gespa artificial. Amb una mica de gràcia podem obtenir un bon resultat i fer del teu balcó un lloc fresc amb un aspecte d’allò més real.

 

 

  • Les pedres poden ser un focus de vida en un balcó i combinar-les amb altres materials són un veritable encert per donar-li un aire zen.

 

  • Per contra, si ets dels qui els agrada anar descalç t’aconsellem les catifes impermeables. Teixits 100% de polipropilè especialment dissenyats per prevenir factors ambientals extrems amb dissenys i colors d’allò més actuals.

 

Visualitza les parets

Potser no tinguis espai per col·locar mobles d’exterior, però segur que tens parets i en un balcó una paret lliure és un tresor.

Amb panells de fusta horitzontals, teles o canyes pots camuflar-te d’un veí o de vistes indesitjables, alhora que aquests materials aporten un aspecte càlid i modern.

Si a més a més ho complementes amb plantes o jardins verticals et produiran un efecte visual més ampli. Els testos amb forma de mitges esferes són perfectes per a les parets perquè ocupen la meitat de l’espai.

  • Utilitzant la mateixa tarima del terra i la paret es crea un efecte més estilitzat i elegant.

 

  • Pots crear un jardí vertical de la forma més fàcil mitjançant un moble llibreria ple de flors i plantes.

 

 

  • Utilitza un dispensador de bosses de plàstic per crear un original jardí penjant. Emplena una primera capa de fulles de diari i després posa terra en la part on vagis a posar els bulbs o plantes. Aquesta solució ofereix a les plantes espai per créixer, oxigenar i per drenar l’aigua.

 

 

I els mobles d’exterior?

Si en el teu balcó no hi ha suficient espai per col·locar una taula i cadires, no desesperis, les parets o baranes poden ser el teu millor aliat. Hi ha mobles funcionals que queden enganxats i es recullen depenent del seu ús.

balcons

 

Si, en canvi, tenim la sort de poder col·locar un joc de taula i cadires, podem crear un estil d’acord amb la decoració que tenim a casa. Per exemple, les de metall pintades o les de forja donen un aire colonial, les de fusta ens porten un aire rústic i les de retén o de fibres trenades ens recorden un ambient més de platja.

  • Les taules rodones ocupen menys espai que les quadrades. Són una excel·lent solució per la nostra petita balconada.

 

balcons

 

  • Si comptem amb espai suficient, podem substituir les típiques cadires per bancs, tindrem més lloc per asseure’ns i queden espectaculars.

 

balcons

 

Comença la transformació del teu balcó amb aquests quatre consells i en breus publicarem la segona part de l’article on parlarem de la seva decoració al detall!

 

Si vols saber més, ves a l’article “Com decorar balcons urbans (Part 2)“.

 

Imatges: Casa y diseño, Estilo y deco, Ikea, Bricolaje y decoración, La vida lúcida.