Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectsub' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 52

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfb' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 55

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectshr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 58

Warning: Illegal string offset 'sfsi_recttwtr' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 61

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectpinit' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'sfsi_rectfbshare' in /home/customer/www/domium.cat/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 67

L’arribada del bon temps ens porta a realitzar petits canvis a la llar, i un d’ells és la retirada de les catifes. El nostre objectiu és tenir-les impecables pel seu pròxim ús, per això us expliquem alguns trucs per guardar les catifes ben netes sense haver de passar per la tintoreria, estalviant temps i diners!

 

LA IMPORTÀNCIA D’UN BON MANTENIMENT

El més important és aspirar regularment la catifa per treure la pols, i sempre que sigui possible, per les dues cares.  Al marge d’utilitzar l’aspirador, és aconsellable sacsejar  la catifa periòdicament per ventilar-la i eliminar la pols acumulada de forma més eficaç.

Si la catifa està en una zona de pas, es recomana rotar la catifa 2-3 vegades a l’any, perquè el desgast de la catifa sigui similar. La rotació seria de 180 graus, la part que estava a la dreta quedaria a l’esquerra i viceversa.

 

Cal rentar-les completament cada 12 o 18 mesos, fins i tot més sovint si estan posades en zones de molt trànsit, si són de color clar o si tenim mascotes a casa. És millor fer-ho a mà i amb sabons neutres. Si utilitzeu productes especialitzats, proveu abans en un marge de la catifa el resultat.

Per suprimir les males olors, com la del tabac o les olors de les mascotes, us recomano el següent: escampar bicarbonat sobre tota la catifa i passar l’aspirador a continuació.

 

 

RECUPEREM LA FORMA I EL COLOR

Si les potes dels mobles s’han enfonsat en el pèl de la catifa, un truc perquè recuperi la seva forma original és posar en aquesta zona enfonsada un glaçó de gel durant tota la nit, d’aquesta manera, la fissura anirà desapareixent. Finalment, i només si la catifa no s’ha restaurat completament, utilitza una forquilla per ajudar a que el teixit torni al seu estat original.

Un altre truc casolà per netejar catifes és barrejar aigua tèbia amb unes gotetes de sabó líquid dels plats, tipus mistol, fairy etc .. i un rajolí d’amoníac, i fregar amb una esponja . La taca sortirà en un moment!

Un cop netejada la catifa, hauràs d’assecar la part humida molt bé per evitar nius de fongs, males olors i, fins i tot, d’insectes. Així que, després d’absorbir la humitat amb un drap, aconsello assecar la zona humida amb aire (aspirador o assecador) o bé deixar-la penjada d’una cadira o moble perquè circuli l’aire.

 

FINS L’HIVERN QUE VE!

Després de tenir la catifa neta i seca, anem a enrotllar-la correctament. Si teniu a casa un llençol o tela vella poseu-lo a terra amb la catifa a sobre i l’enrotllarem amb els cabells cap a dins. Si no disposem d’un llençol o tela, podeu utilitzar paper de seda o de diari que també absorbeixen la humitat.

 

 

Les parts que sobren de la tela  s’han de plegar cap a dins i aleshores comencem a enrotllar. Finalment, lligarem els extrems i la part central amb una corda per evitar que es desenrotlli.

 

Per últim, haurem de buscar una zona  adequada per guardar-la, doncs no tots els llocs són adients per deixar-la durant mesos. La millor postura serà l’horitzontal per evitar que es deformi. Si no tens cap espai sempre pots recórrer a la part superior d’algun armari o a sota del llit. Si les vols guardar en un traster o garatge, cobreix tot el rotllo amb bosses de plàstic intentant eliminar qualsevol bossa d’aire, així quedarà hermèticament tancada i protegida.

I quan vulguis tornar-la a col·locar, només l’hauràs de desenrotllar i col·locar alguns pesos (llibres, per exemple) a les cantonades perquè recuperi la seva forma original o bé passar-hi  calor, com per exemple el vapor de la planxa.

 

I ara gaudeix del bon temps i d’un terra lliure de catifes fins al proper l’hivern!